Fredag den 13.

Veldig mange er ekstra på vakt for denne dagen og er redd for at noe skal gå galt. Min datter fortalte i dag at en klassevenn av henne hadde brukket armen sin på fredag den 13.

Jeg er mindre overtroisk når det kommer til denne datoen. Men denne overtroen er mest utbredt i den vestlige verden. I Kina unngår de feks tallet 4.

Tallet 13 regnes som ulykkestall fordi det er et usymmetrisk oddetall, særlig i de kulturer hvor man regner 12 timer dag, 12 timer natt og 12 måneder i året.

I kristendommen heter det at det var på en fredag at Eva fikk Adam til å spise det forbudte eplet fra kunnskapens tre. Og at det også var en fredag hvor syndefloden og ødeleggelsen av Salomos tempel fant sted.

Viste du at enkelte hoteller ikke har trettende etasje, at noen tilogmed hopper over rom nummer 13 fordi ingen gjester vil bo der.

Meg for min del har ingen overtro knyttet til fredag den 13 fordi jeg har mer tro på tankens kraft. Og jeg tror at hvis folk programmerer hjerne og hjerte på at det kan skje noe fælt i dag, så øker de sjansen. For min egen del tror jeg nok at det blir en meget rolig helg for å bli kvitt influensaen som slo meg ut på onsdag ettermiddag. Ro, hvile og drikke er de rådene jeg har fått.

Har du noen gode råd til hvordan man blir kvitt influensaen raskt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »